Glijmiddel: hoe je een geweldige avond nog beter maakt

Soorten glijmiddel

Volgens ‘Mail Female‘ (www.mailfemale.com) bestaan er drie soorten glijmiddel: glijmiddel op siliconenbasis, glijmiddel op waterbasis en glijmiddel op oliebasis.

Natuurlijk bestaan er op deze drie soorten honderden tot duizenden varianten. Denk aan de vele verschillende soorten glijmiddel met een bepaald smaakje, geurtje, kleurtje of met een leuke verpakking. De opties zijn eindeloos!

Met zo’n groot assortiment aan soorten glijmiddel is het maken van een keuze natuurlijk heel wat moeilijker. Daarom leggen we je hier snel even de verschillen uit.

1. Glijmiddel op siliconenbasis

Glijmiddel op siliconenbasis bevat een soort silicoon. Het grote voordeel is dat de moleculen van deze silicoon te groot zijn om door het slijmvlies en huid heen te dringen wat betekent dat het dus niet schadelijk is voor het lichaam. Bovendien kan de baarmoeder dit glijmiddel makkelijk verwijderen. Dit in tegenstelling tot glijmiddel op oliebasis. Een ander voordeel van glijmiddel op siliconenbasis is dat dit glijmiddel heel lang glijdt. Dit betekent dan ook dat dit het perfecte glijmiddel is voor mensen die van anale sex houden. Verder is glijmiddel op siliconenbasis ook perfect voor sex in het zwem- of bubbelbad. Aangezien het glijmiddel zelf geen water bevat kan het namelijk ook onder water gebruikt worden. Verder voelt een erotische massage vaak veel beter met enkele druppels glijmiddel op siliconenbasis.

Een nadeel is echter dat het spul vaak vlekken kan creëren in je lakens. Meestal is glijmiddel op siliconenbasis ook wat duurder maar vaak heb je er veel minder van nodig per beurt.

2. Glijmiddel op waterbasis

Glijmiddel op waterbasis geeft geen vlekken op de lakens en kan gemakkelijk van het lichaam verwijderd worden achteraf. Bovendien kan dit glijmiddel ook veilig gebruikt worden met latex en andere seksspeeltjes. Een nadeel aan dit glijmiddel is echter dat het al snel zijn glijdend effect kan verliezen. Dit komt doordat water een lichaamseigen stof is en dus het product absorbeert. Dit betekent dat je soms dus wat extra glijmiddel zult moeten toevoegen tijdens de sex en alhoewel glijmiddel op waterbasis vaak goedkoper is heb je er dus ook heel wat meer van nodig.

3. Glijmiddel op oliebasis

Helaas is glijmiddel op oliebasis te vet voor de baarmoeder en vagina. Verder sluit het de poriën af en vormt het glijmiddel een voedingsbodem voor bacteriën. Het wordt dan ook ten sterkste afgeraden glijmiddel op oliebasis te gebruiken tijdens vaginale sex.

Dit gezegd zijnde, is het perfect voor anale seks maar besef wel dat olie rubber aantast. Dit betekent dus dat je glijmiddel op oliebasis enkel moet gebruiken als beide partners zich hebben laten testen op eventuele seksuele ziektes.